You are currently viewing PIADINA ELVIS

PIADINA ELVIS

  • Post author:
  • Post category:Vege

[et_pb_section fb_built=“1″ custom_padding_last_edited=“on|desktop“ module_id=“vege“ _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ custom_padding=“70px||70px||true|false“ custom_padding_tablet=“50px||||false|false“ custom_padding_phone=“30px||40px||false|false“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_row _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ custom_margin=“||30px||false|false“ border_width_bottom=“1px“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_text _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ header_font=“|800|||||||“ header_2_font=“Gilroy-Bold|800|||||||“ header_2_font_size=“32px“ custom_padding=“||||false|false“ hover_enabled=“0″ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“ header_2_text_color=“#e63125″ sticky_enabled=“0″]

PIADINA ELVIS

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row use_custom_gutter=“on“ _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ width_tablet=““ width_phone=““ width_last_edited=“on|desktop“ custom_margin=“||||true|false“ hover_enabled=“0″ global_colors_info=“{}“ max_width__hover_enabled=“off|desktop“ width__hover_enabled=“off|desktop“ theme_builder_area=“post_content“ sticky_enabled=“0″][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“4.16″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_text _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ text_font=“Gilroy-Regular||||||||“ text_text_color=“#030202″ text_font_size=“16px“ text_letter_spacing=“1px“ ol_font=“Gilroy-Medium|500|||||||“ header_font=“Gilroy-Medium|500|||||||“ header_line_height=“1.2em“ header_2_font=“Gilroy-Bold|500|||||||“ header_2_text_align=“left“ header_2_text_color=“#e63125″ header_2_font_size=“27px“ header_2_line_height=“1.2em“ header_4_font=“Gilroy-Medium||||||||“ header_4_font_size=“20px“ width_tablet=“90%“ width_phone=“100%“ width_last_edited=“off|desktop“ module_alignment=“center“ hover_enabled=“0″ text_font_size_tablet=“17px“ text_font_size_phone=“16px“ text_font_size_last_edited=“on|desktop“ text_letter_spacing_tablet=““ text_letter_spacing_phone=““ text_letter_spacing_last_edited=“on|phone“ header_font_size_tablet=“25px“ header_font_size_phone=“23px“ header_font_size_last_edited=“on|desktop“ header_2_font_size_tablet=“25px“ header_2_font_size_phone=“23px“ header_2_font_size_last_edited=“on|desktop“ text_orientation_tablet=“left“ text_orientation_phone=““ text_orientation_last_edited=“on|desktop“ module_alignment_tablet=““ module_alignment_phone=““ module_alignment_last_edited=“on|desktop“ global_colors_info=“{}“ width__hover_enabled=“off|desktop“ theme_builder_area=“post_content“ sticky_enabled=“0″]

Količina: 1 porcija
Vreme grilovanja: 6 minuta

Banana i kikiriki puter, na testu poput piadine ili tortilje kombinacija je koju je proslavio čuveni pevač Elvis Prisley, te smo ovaj recept tako i nazvali. Kako bi jelo bilo kompletnije, dodali smo i tofu sir, zato što je veoma blagog ukusa, a uz marinadu od soja sosa čini idealan dodatak hrskavoj tortilji.

Sastojci:

  • 200g tofu sira
  • Tortilja/ piadina
  • Banana

MARINADA

  • 1dl maslinovog ulja
  • 50ml soja sosa (bez glutena)
  • Sok od 1/2 ceđenog limuna
  • 1 čen belog luka

CEZAR DRESING OD SUNCOKRETA

  • 50g suncokreta
  • Sok od 1 ceđenog limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 čen belog luka
  • 2dl maslinovog ulja

DRESING OD PERŠUNA

  • 1dl ulja od koštica grožđa
  • Sok od 1 ceđenog limuna
  • 200g peršuna

SASTOJCI

  • Kikiriki puter

Priprema:

Uključiti EcoGrill  na 240°C, staviti preko gril mat (teflonsku foliju), zagrejati tortilju svega par minuta, a sa strane grilovati prethodno iseckan izmariniran tofu sir, po 3 minita sa obe strane. Takođe, iseći bananu na kolutove i grilovati na istoj temperaturi, dok se ne karamelizuju. 

Na jednoj polovini tortilje, namazati u tankom sloju kikiriki puter, poređati tofu sir i bananu. Urolati tortilju, a potom je iseckati na parčiće. Odozgo prelijte cezar od suncokreta. Prijatno!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]