Okpiro priča
15 GODINA BRENDA ECOGRILL:
Od porodične ideje do globalnog uspeha
Pre 15 godina, u malom pogonu u Užicu krenuli smo od vizije o idealnom roštilju koji će rešiti svakodnevne izazove jednog restorana – a danas, sa ponosom, obeležavamo 15 godina brenda koji je postao standard u profesionalnim kuhinjama u više od 30 zemalja


Rešenje nastalo iz prakse
EcoGrill brend je nastao u porodičnoj firmi Okpiro doo, koja je osnovana 1988. godine u Užicu od strane porodice Vujić. Osnovna delatnost firme je bila proizvodnja elektroopreme, međutim strast prema kulinarstvu i znanje iz pomenute oblasti kreirali su savršen spoj koji danas poznajemo kao EcoGrill.


Originalni natpis restorana
Od ideje do revolucije u roštiljanju
Osnivač kompanije, gospodin Borivoje Vujić, radio je sa različitim vrstama roštilja u svom ugostiteljskom objektu. Suočavajući se sa izazovima poput štetnog dima, složenog rukovanja i energetske neefikasnosti, prepoznao je potrebu za roštiljem koji bi rešio ove probleme.

Preporučen od strane profesionalnih kuvara
Tako je nastao EcoGrill – električni roštilj koji kombinuje najbolje od tradicionalnog ukusa i moderne tehnologije, odgovara na potrebe savremene kuhinje i olakšava rad profesionalnih kuvara.


EcoGrill (2025)
jedinstveni spoj tradicije i moderne tehnologije
Zahvaljujući revolucionarnom sistemu grejne rešetke EcoGrill pruža autentično iskustvo roštiljanja. Efikasno zagrevanje i pripremanje hrane, energetska ekonomičnost, jednostavno čišćenje i bogat, tradicionalan ukus hrane pružaju zadovoljstvo koje prepoznaju svi ljubitelji roštilja.

EcoGrill Home - odgovor na potrebe urbanog stila života
Tokom 2020. godine, potražnja za roštiljima prilagođenim kućnoj upotrebi značajno je porasla. Kompanija „Okpiro doo“ prepoznala je ovaj trend i lansirala EcoGrill Home – model koji donosi performanse profesionalnog roštilja u udobnost doma.


Urbani roštilj za zdrav život
EcoGrill Home je pažljivo osmišljen da odgovori na potrebe tržišta i način života savremenih porodica i ljubitelja hrane koji žele da uživaju u autentičnim ukusima roštilja u sopstvenom domu.
zašto Eco?
Ekološki
Za razliku od roštilja na ugalj, koji emituju štetne materije i izlažu osoblje respiratornim rizicima, EcoGrill pruža čisto i bezbedno radno okruženje. Pored toga, svi delovi od nerđajućeg čelika su u potpunosti reciklabilni, čime se doprinosi održivosti i smanjenju otpada.
Ekonomičan
Hrana se griluje direktno na grejnim elementima, čime se postiže maksimalna energetska efikasnost i ekonomična potrošnja električne energije.