You are currently viewing FALAFEL BURGER

FALAFEL BURGER

  • Post author:
  • Post category:Vege

[et_pb_section fb_built=“1″ custom_padding_last_edited=“on|desktop“ module_id=“vege“ _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ custom_padding=“70px||70px||true|false“ custom_padding_tablet=“50px||||false|false“ custom_padding_phone=“30px||40px||false|false“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_row _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ custom_margin=“||30px||false|false“ border_width_bottom=“1px“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_text _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ header_font=“|800|||||||“ header_2_font=“Gilroy-Bold|800|||||||“ header_2_font_size=“32px“ custom_padding=“||||false|false“ hover_enabled=“0″ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“ sticky_enabled=“0″ header_2_text_color=“#e63125″]

FALAFEL BURGER

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row use_custom_gutter=“on“ _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ width_tablet=““ width_phone=““ width_last_edited=“on|desktop“ custom_margin=“||||false|false“ hover_enabled=“0″ global_colors_info=“{}“ max_width__hover_enabled=“off|desktop“ width__hover_enabled=“off|desktop“ theme_builder_area=“post_content“ sticky_enabled=“0″][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“4.16″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“ theme_builder_area=“post_content“][et_pb_text _builder_version=“4.18.0″ _module_preset=“default“ text_font=“Gilroy-Regular||||||||“ text_text_color=“#030202″ text_font_size=“16px“ text_letter_spacing=“1px“ ol_font=“Gilroy-Medium|500|||||||“ header_font=“Gilroy-Medium|500|||||||“ header_line_height=“1.2em“ header_2_font=“Gilroy-Bold|500|||||||“ header_2_text_align=“left“ header_2_text_color=“#e63125″ header_2_font_size=“27px“ header_2_line_height=“1.2em“ header_4_font=“Gilroy-Medium||||||||“ header_4_font_size=“20px“ width_tablet=“90%“ width_phone=“100%“ width_last_edited=“off|desktop“ module_alignment=“center“ hover_enabled=“0″ text_font_size_tablet=“17px“ text_font_size_phone=“16px“ text_font_size_last_edited=“on|desktop“ text_letter_spacing_tablet=““ text_letter_spacing_phone=““ text_letter_spacing_last_edited=“on|phone“ header_font_size_tablet=“25px“ header_font_size_phone=“23px“ header_font_size_last_edited=“on|desktop“ header_2_font_size_tablet=“25px“ header_2_font_size_phone=“23px“ header_2_font_size_last_edited=“on|desktop“ text_orientation_tablet=“left“ text_orientation_phone=““ text_orientation_last_edited=“on|desktop“ module_alignment_tablet=““ module_alignment_phone=““ module_alignment_last_edited=“on|desktop“ global_colors_info=“{}“ width__hover_enabled=“off|desktop“ theme_builder_area=“post_content“ sticky_enabled=“0″]

Količina: 1 porcija
Vreme grilovanja: 10 minuta

Falafel su ukusne ćufte od leblebija, specijalitet sa Bliskog Istoka koji se izvorno služi u tzv. pita hlebu. Danas, postoji mnogo recepata, a mi Vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan, koji će zavoleti čak i oni koji nisu vegani.

Sastojci:

FALAFEL

  • 200g sirove leblebije
  • Pola glavice crnog luka
  • Kumin
  • Pola vezice peršuna
  • 10g lanenog brašna

DRESING OD PERŠUNA

  • 1dl ulja od koštica grožđa
  • Sok od 1 ceđenog limuna
  • 200g peršuna

CEZAR DRESING OD SUNCOKRETA

  • 50g suncokreta
  • Sok od 1 ceđenog limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 čen belog luka
  • 2dl maslinovog ulja

SERVIRANJE:

    • Paradajz
    • Iceberg zelena salata

Priprema:

Potopiti u vodu sirovu leblebiju (najmanje 12h pre). U multipraktik, redom ubaciti natopljenu leblebiju, pola glavice crnog luka, pola vezice peršuna, kumina i  laneno brašno. Od date smese, napraviti pljeskavicu, debljine 1,5cm.

Postaviti gril mat (teflonsku podlogu) na EcoGrill, sipati dresing od peršuna, potom preko izgrilovati falafel, sa svake strane po 5 minuta, na 240°C. Na istoj temperaturi, izgrilovati par kriški paradajza, prethodno namazanim dresingom od peršuna.

Na tanjir, redom poređati kriške paradajza,  preliti ih cezarom od suncokreta, staviti malo zelene salate, oba dresinga, potom falafel i na kraju preliti sve dresingom od suncokreta. Prijatno!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]