PIADINA ROMAGNOLA

Količina: 8 komada
Vreme grilovanja: 6 minuta

Piadina je tradicionalna italijanska tortilja. Postoje razni nadevi i svaki ima svoj naziv. Prave se i slane i slatke verzije, a nezaobilazno punjenje slanih, svakako je sir, koji se savršeno topi u koricama ovog bezkvasnog testa.

Sastojci:

TESTO

  • 500gr brašna
  • 170ml tople vode
  • 70gr masti
  • 1 supena kašika soli

PUNJENJE ZA za 1 porciju

  • 200 g mocarele
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g pršute
  • Rukola/ baby spanać

Priprema:

Sve sastojke za testo dobro izmešajte, dok ne postane glatko. Potom ostavite testo da odstoji 30 minuta.

Podelite masu na 8 jednakih loptica i onda ih razvucite oklagijom u obliku palačinke, debljine oko 5 mm.

Pecite piadinu na EcoGrillu na temperaturi 180°C, po 3 minuta sa obe strane.

Kada ih sklonite sa grila, prekrijte ih krpom. Kako bi se sir savršeno otopio, na toplu piadinu poređajte prvo deblji sloj sira, a potom pršutu i rukolu. Prijatno!