PIADINA ROMAGNOLA
Količina: 8 komada
Vreme grilovanja: 6 minuta
Piadina je tradicionalna italijanska tortilja. Postoje razni nadevi i svaki ima svoj naziv. Prave se i slane i slatke verzije, a nezaobilazno punjenje slanih, svakako je sir, koji se savršeno topi u koricama ovog bezkvasnog testa.
Sastojci:
TESTO
- 500gr brašna
- 170ml tople vode
- 70gr masti
- 1 supena kašika soli
PUNJENJE ZA za 1 porciju
- 200 g mocarele
- 100 g kačkavalja
- 100 g pršute
- Rukola/ baby spanać
Priprema:
Sve sastojke za testo dobro izmešajte, dok ne postane glatko. Potom ostavite testo da odstoji 30 minuta.
Podelite masu na 8 jednakih loptica i onda ih razvucite oklagijom u obliku palačinke, debljine oko 5 mm.
Pecite piadinu na EcoGrillu na temperaturi 180°C, po 3 minuta sa obe strane.
Kada ih sklonite sa grila, prekrijte ih krpom. Kako bi se sir savršeno otopio, na toplu piadinu poređajte prvo deblji sloj sira, a potom pršutu i rukolu. Prijatno!