PIADINA ELVIS
Količina: 1 porcija
Vreme grilovanja: 6 minuta
Banana i kikiriki puter, na testu poput piadine ili tortilje kombinacija je koju je proslavio čuveni pevač Elvis Prisley, te smo ovaj recept tako i nazvali. Kako bi jelo bilo kompletnije, dodali smo i tofu sir, zato što je veoma blagog ukusa, a uz marinadu od soja sosa čini idealan dodatak hrskavoj tortilji.
Sastojci:
- 200g tofu sira
- Tortilja/ piadina
- Banana
MARINADA
- 1dl maslinovog ulja
- 50ml soja sosa (bez glutena)
- Sok od 1/2 ceđenog limuna
- 1 čen belog luka
CEZAR DRESING OD SUNCOKRETA
- 50g suncokreta
- Sok od 1 ceđenog limuna
- 1 kašičica senfa
- 1 čen belog luka
- 2dl maslinovog ulja
DRESING OD PERŠUNA
- 1dl ulja od koštica grožđa
- Sok od 1 ceđenog limuna
- 200g peršuna
SASTOJCI
- Kikiriki puter
Priprema:
Uključiti EcoGrill na 240°C, staviti preko gril mat (teflonsku foliju), zagrejati tortilju svega par minuta, a sa strane grilovati prethodno iseckan izmariniran tofu sir, po 3 minita sa obe strane. Takođe, iseći bananu na kolutove i grilovati na istoj temperaturi, dok se ne karamelizuju.
Na jednoj polovini tortilje, namazati u tankom sloju kikiriki puter, poređati tofu sir i bananu. Urolati tortilju, a potom je iseckati na parčiće. Odozgo prelijte cezar od suncokreta. Prijatno!