GRILOVANI HALUMI SIR SA GRILOVANIM TIKVICAMA
Količina: 1 porcija
Vreme grilovanja:
- Halumi sir: 4 minuta
- Tikvice: 10 minuta
Halumi sir je tradicionalni polutvrdi sir sa Kipra. Ne topi se i ne mrvi pri zagrevanju, te je idealan za pripremu na roštilju. Savršen je dodatak salatama, grilovanom povrću, sendvičima, kao i umacima poput pekmeza i meda.
Sastojci:
- Halumi sir (200-250 gr)
- 1-2 tikvice
- Šaka rotkvica
- Matovilac
- So
- Biber
- Maslinovo ulje
- Gusto alćeto balzamiko sirće
Priprema:
Halumi sir izvadite iz pakovanja, osušite uz pomoć kuhinjskog papira, isecite po dužini na šnite, zatim prepecite na EcoGrilu na 200°C po minut, dva sa obe strane. Tikvice operite, potom isecite po dužini, marinirajte maslinovim uljem, solju i biberom, zatim izgrilujte na EcoGrillu na 220°C, po 5 min sa obe strane.
Na jednu polovinu tanjira poređajte halumi sir, a na drugu polovinu grilovane tikvice. Između dodajte matovilac i isečene rotkvice ili po želji. Od gore, pospijte gusto balzamiko sirće. Prijatno!