“Još kada sam bio osnovac voleo sam da gledam stare kulinarske emisije u kojoj stari, iskusni kuvari sa brkovima i belim bluzama pripremaju hranu koja izgleda ukusno na oko – pomislio sam da bih možda time mogao da se bavim u životu.” A nama je drago da se njegov san ostvario i predstavljamo vam još jednu mladu nadu gastronomije – Miloša Kuzmanovića.

Miloš trenutno radi kao nastavnik kuvarstva sa praktičnom nastavom u srednjoj stručnoj školi Borislav Mihajlović Mihiz u Irigu. Zavoleo je svoju profesiju i kako kaže ne namerava od nje da odustane još dosta godina.

Najviše je ponosan na medalje osvojene na međunarodnim takmičenjima, ali i što mu se ukazala prilika da radi kao nastavnik.

Pitali smo ga koja jela najviše voli da sprema, a on se ovog puta odlučio za sosove, iako kaže da je svaka vrsta jela izazovna na svoj način.

Sebe u budućnosti vidi kao šefa kuhinje ili kuvara u nekom lepom restoranu, u zemlji ili inostranstvu.

Kada je u pitanju gastronomija u Srbiji, Miloš ističe da određeni trendovi i navike počinju da se reflektuju i kod nas. Kaže da je tržište pomalo suženo i uspavano, ali da određena doza optimizma postoji.

Slažemo se sa Milošem i verujemo da će baš on doprineti tome da naša nacionalna kuhinja dobije još veću prepoznatljivost.