Zadovoljstvo je predstaviti vam još jednu mladu nadu kulinarstva i pravog ljubitelja gastronomije – u pitanju je Milorad Mitić.

Milorad je svoju strast prema kuvanju prepoznao još od malih nogu u svom porodičnom etno restoranu, a danas svoju ljubav razvija obrazujući se na Prirodno-matematičkom fakultetu, smer Menadžer gastronomske delatnosti.

Trenutno radi u restoranu Portofino, a kako navodi, kao jednom mladom gastronomu, sa velikom željom sticanja i usvajanja znanja, uzor za rad i napredovanje mu je svetski poznati britanski kuvar Marcus Wareing.

Milorad smatra da pravi kuvar treba da poznaje specijalitete različitih kultura, te kada smo ga pitali šta najviše voli da kuva, on nam je odgovorio da su to često mediteranska jela, specijaliteti francuske i italijanske kuhinje, ali takođe da voli da istražuje i da se upoznaje sa egzotičnim namirnicama, azijskom i afričkom kuhinjom.

Sebe za nekoliko godina vidi kao uspešnog kuvara u svetski priznatim restoranima, koji će svojim stečenim znanjem i iskustvom postati uzor budućim mladim kolegama.

Milorad smatra da gastronomija u Srbiji ima veliki potencijal i da može da bude na dobrom putu do uspeha.

A mi se nadamo i želimo da baš on bude pokretač ove pozitivne promene naše nacionalne kuhinje!