Predstavljamo vam Miu Vučković. Rođena je 3.10.1998. godine u Beogradu. Srednju Ugostiteljsko-turističku školu u Beogradu, smer kulinarski tehničar, završila je 2017. godine nakon čega upisuje strukovne studije gastronomije na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu.

Zaposlena je na poziciji kuvar u vili “Gospava” u Beogradu. Učesnik je na međunarodnim takmičenjima koja su podržana od strane Svetske kulinarske asocijacije – WACS na kojima je osvojila 4 medalje.

Kako kaže od malih nogu je bila zainteresovana za kuvanje. Sa godinama je dolazila velika želja za eksperimentisanjem novim ukusima i nekim novim načinima spremanja hrane. ⁣

Iako je zaposlena kao kuvar u poslednje vreme je zanimaju poslastice, tako da u svoje slobodno vreme usavršava izradu poslastica.

Mia smatra da gastronomija u Srbiji nije još toliko razvijena kao u svetu, ali ističe da se postepeno poboljšava svest ljudi o gastronomiji.

U budućnosti sebe vidi kako kako radi u nekom Michelin restoranu sa najboljim kuvarima, a mi joj želimo svu sreću i uspeh u godinama koje dolaze.