Predstavljamo vam Dušana Grujića, mladog kuvara koji je karijeru započeo sa svojih 18 godina, i dan-danas ređa uspehe, razvijajući svoje kulinarske sposobnosti.
Kako kaže, oduvek je bio okružen dobrom hranom, najviše vremena je provodio u kuhinji, a na kraju je prihvatio poziv da se ovim poslom bavi i profesionalno.
Dušan ističe da inspiraciju u ovom poslu pronalazi kod domaćih i kuvara iz inostranstva, a kaže da najviše voli da sprema jela na kojima je i sam odrastao – domaće supe, čorbe i juneći gulaš.
U narednih nekoliko godina planira da se usavršava u inostranstvu, a već prvi korak ka tome je i rad u Hyatt Regency Lake Tahoe Resort-u u Nevadi, gde započinje svoj novi radni odnos od maja ove godine.
Kao najveće dostignuće ističe učešće na Kulinarskoj olimpijadi u Štutgartu, gde je kao deo reprezentacije Srbije osvojio bronzanu medalju.
Dušan veruje da je gastronomija u Srbiji na dobrom putu ka internacionalnom priznanju za ozbiljnu gastronomsku destinaciju.
Hvala Dušanu na sjajnom intervjuu i želimo mu da nastavi da ređa uspehe kao i do sada.